CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan’ın sunduğu “Nesnel Bölge” programına davetli olan Cübbeli Ahmet, Selefi dernekleri ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.
“SOSYAL MEDYA HESAPLARINI KAPATMAYA BAŞLADILAR”
Ahmet Mahmut Ünlü, “Silahlanan Selefi dernekler” iddiası ile ilgili savcılığa verdiği bilgilerle ilgili olarak, “Ben adres veremem dedim lakin ‘biliyorum da veremem demedim. Bilmediğim için veremem dedim. Ben Adıyaman’daki adresi aklımda tutmadım. Bunlara belli kaynak dışarıdan geliyor. Körfez ülkelerinden belli para geliyor. Biz bu süreci başlatınca sosyal medya hesaplarını bir bir kapatmaya başladılar.” ifadelerini kullandı.
Programın moderatörü Ahmet Hakan ise Cübbeli Ahmet’in sözleri aleyhinde şaşkınlığını gizleyemedi.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Vahim tablo! Gerçek olgu sayıları açıklandı, Türkiye dünya sıralamasında zirveye çıktı
İbo Show’da büyük sürpriz! 3. bölümün konuğu durum yaratacak
Sokağa çıkma kısıtlaması genişleyecek mi? Bakan Koca’dan tek cümlelik cevap
“FAZLA SALDIRIYA UĞRADIM”
Cübbeli Ahmet’in Selefi derneklerle ilgili açıklamaları şu şekilde:
“Bana değişik vasıflar vermeye başladılar. Çok saldırıya uğradım. Milli medyada çıkan haberlerden aldığım 5 yeri emniyetteki ifademde gösterdim. Mescidin ortasında silahı çekmiş adam örnek. 5 dosya ile gittim oraya farklı alanlara yönlendirilmiş resimlerin haberlerin olduğunu. Ben bildiğim şeyleri anlattım. Ben ifademde dedim ki ‘Falan soyadlı kişiye ben güveniyorum bu arkadaşlar çok detaylı araştırma yapacaklar. Benim dosyama ilişik olarak atfediyorum’ dedim.
25 Eylül’de ben gittim 2 haftada onlar gitti. Bizim arkadaşlara sürekli telefon ettim. ‘Gittiniz mi?’ ‘Gitmediniz mi?’ diye. 15 günde en ince ayrıntısına kadar dokümanlar hazırlandı. 13 Ekim günü bu arkadaşlar gitti. 757 sayfaya imza atıp verdiler. 13 bin 99 sayfa da evrak verdiler.”