Hakimler ve Savcılar Kurulu, Yargıtay‘a 11 yeni üye seçti. Üyeler aralarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Iri da bulunuyor.
İŞTE 11 YENİ ÜYENİN İSİMLERİ
HSK Genel Kurulu, bugünkü toplantısında anlamsız yer alan Yargıtay üyelikleri için tercih yaptı. Buna tarafından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü Davası’nı karara bağlayan Ankara 4. Ağır Cinayet Mahkemesi Başkanı Selfet Giray, eski HSK Genel Sekreteri Fuzuli Aydoğdu, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mehmet Beyhan Seçkin, İstanbul Ağır Suç Oluşturan Mahkemesi Başkanı Canel Rüzgar, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, dominant Kemal Güngör, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Savcı Mustafa Doğan ve egemen Savaş Şahinbay Yargıtay’ın yeni üyeleri oldu.
Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcıları olan İrfan Fidan ve Yüksel Kocaman, FETÖ davalarında önemli görevler üstlenmişlerdi.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni korona tedbirleri için sinyali verdi: Mecburuz
Kafalar yeniden karmakarışık! Bu hafta sonu kısıtlama var mı, kaçta başlayacak? İşte tüm detaylar
Bir ay içinde gebe bıraktığı 6 kadınla yan yana gelip poz verdi
HSK, Yargıtay üyesi olan 4 il başsavcısı ile diğer isimlerin yerine gelecekleri sonradan belirleyecek.